Sopron.info.hu

Nem tetszenek a bírók, elmarad a forduló

  2008 nov 14 / #lapszemle

Hiába egyeztek meg októberben a női és a férfi ligában kirobbant sztrájk végén a klubok és a játékvezetők, a női bajnokság november 15-16-ra kiírt mérkőzéseit elhalasztják. A klubok minőségi játékvezetést akarnak.

A hónapok óta húzódó bírósztrájk legújabb fejleménye, hogy a női csapatok addig nem lépnek pályára a kosárlabda-bajnokságban, amíg a szövetség nem biztosítja minősített játékvezetők küldését a találkozókra. Ez azt jelenti, hogy a hétvégi mérkőzéseket elhalasztják.

Erről Bodrogváry Iván, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) női tagozatának elnöke tájékoztatta az MTI-t.

“A tagozat valamennyi csapata megfelelt az MKOSZ által rendezett bajnokság előírásainak. A tagozat ragaszkodik ahhoz, hogy a mérkőzésein a bajnokság előtt közzétett minősített játékvezetők közreműködjenek. A csapatok úgy határoztak, 2008. november 19-től egységesen nem lépnek pályára mindaddig, amíg az MKOSZ nevezett kötelezettségének nem tesz eleget. A kialakult helyzetre való tekintettel a 2008. november 15-re és 16-ra kiírt mérkőzéseket elhalasztjuk” – áll a női tagozat által Berényi János MKOSZ-elnöknek címzett levélben.

Szabó György, a játékvezetői bizottság elnöke elmondta, a hétvégi találkozókra kijelölt bírók közül többen lemondták a mérkőzéseket. A helyettük felkért pótjátékvezetők közül nem mindenki élvonalbeli bíró, de rendelkezik a szükséges képesítéssel. Így a meccsek megrendezése részükről biztosított lesz.

A női, majd a férfi ligában kirobbant sztrájk október 10-én, illetve 18-án ért véget, amikor a klubok megegyeztek a játékvezetőkkel a biztonsági kérdésekben és anyagi juttatásokban. Valovics István, a bírók képviselője viszont arról számolt be, hogy újabb tiltakozásba kezdenek, amiért nem helyezték vissza hivatalába a nemrég leváltott játékvezetői bizottságot.

Az MKOSZ elnöke, Berényi János közölte, most érkezett haza külföldről, ezért egyelőre nem kíván az ügyről nyilatkozni.

index.hu