Sopron.info.hu

Oktatott a SMAFC-NYME

  2008 nov 10 / #lapszemle

Vetési Imre remekül felkészítette csapatát a Budapesti Honvéd ellen, újra sztrájkolnak a hazai bírók Az NBI/B-s bajnokság nyugati csoportjának 7. fordulójának második mérkőzésén a SMAFC-NYME együttese a fővárosba, a Budapesti Honvéd SE csapatához látogatott. A mérkőzés előtt két-három nappal kiderült, hogy a magyar bírók ismét sztrájkolnak. Az erről szóló cikket itt tekinthetik meg. Ennek ellenére a soproni csapat a szokásos módon készült a soron következő bajnokira.

A megszokott programmal ellentétben előbb a felnőtt csapat játszotta le a mérkőzést délután 16:00-kor, s csak ezután következett az U_20-as csapatok csatája, valamint egy szükségjátékvezető ill. a Budapesti Honvéd U_20-as gárdájának edzője fújta a sípot.

A mérkőzés hazaiak részéről kapkodásokkal, míg a vendégek részéről fegyelmezett védekezéssel, pontos akciókkal indult. A Honvéd nem tudott lerohanásokból gyors kosarakat szerezni, szinte mindig felállt védelemmel találta magát szembe. Ezt is jelzi az első játékrész utáni eredmény (17-29).

A folytatásban a játék képe nem változott. A SMAFC-NYME részéről a cserék is jó játékot produkáltak, így az egyetemi csapat győzelme nem volt veszélyben. Nagyszerű játékkal, magabiztosan nyertek a soproniak.

NBI/B csoportos kosárlabda mérkőzés – nyugati csoport, Budapest, BHSE Kosárlabda Terem 50 néző.

Budapesti Honvéd SE – SMAFC-NYME 64-90 (17-29, 19-22, 15-24, 13-15)

SMAFC-NYME: Csaplár-Nagy 14, Gombás 7/3, Balogh 19, Pojbics 19/12, Bausz 23/12.

Csere: Szlávik, Karácsonyi Zs. 4, Derdák 2, Bozsik, Vesztergom. Edző: Vetési Imre

hok.nyme.hu/sopron/smafc