Sopron.info.hu

Remek passzok után szebbnél szebb “Rafi-gólok”

  2010 ápr 05 / #sport

A Nyíregyháza elleni meccsen új sláger született szurkolóink körében, amelynek a “vezérmotívuma” a Rafi, Rafi, Rafi, Rafi Rafigóól szókapcsolat volt.

A rigmust Keresztes Rafael látványos játéka, zsákoló-bemutatója ihlette. Ennek kapcsán beszélgettünk az alapszakasz utolsó hazai meccsének hősével, aki 9/9-es dobásmutatóval zárta a találkozót

– Gratulálunk, parádés volt. Hogy érezted belülről, jött az első zsákolás, és aztán már a többi ment magától?

Minden kosaram előtt kitűnő kiszolgálást, kaptam, azaz remek labdákat adtak a társak. A pontos passzok után pedig adták magukat a zsákolások.

– Van kedvenced  a sok zsákolás közül?

Igen, amikor P.J. magasra feladta nekem alabdát, és sikerült a levegőből behúzni, az az alley oop.

Hogy tetszett a közönség reakciója, hogy a nevedet skandálták?

Kellemesen meglepett, s nem tagadom, igen jól esett. A társak segeítettek a passzokkal, hogy gyakran csattanjon fel. Ahogy jöttek a kosarak, úgy lett egyre hangosabb a “Rafigóóól”. Bár korábban is volt hangulat, a magam részéről talán azt is mondhatnám kicsit egymást hoztuk tűzbe a közönséggel.

Egyetértesz azzal, hogy régen játszott ennyire egységesen,jól, csapatként a társaság, hiszen hatan is tíz pont fölött dobtatok, és azért a többiek nevét is skandálták a szurkolók?

Abszolút így van, és nagyon remélem, ezzel a játékkal már elindulunk felfelé abból a gödörből, amelyben a közelmúltban voltunk. Bízom benne, lesznek még olyan hazai meccseink amelyeken újra skandálhatják játékosaink nevét szurkolóink.

sakc.hu