Sopronban keresik a bor női arcát

Elmúlt már az az idő, amikor egy női borversenyről rúzsos poharak, parfümillat és csacsogás jutott valaki eszébe. Idén már hatodik alkalommal rendezik meg az Európai Női Borbíráló versenyt, a “Bor Női Arca” címmel.A szakértő hölgyek Sopronban találkoznak november 11-én. A rendezvény ötletgazdája Szlovák Gabriella, a Szent László Borlovagrend kancellárja. A Borlovagrend és a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. által meghirdetett versenyre november 6-áig lehetett nevezni, minősített, palackos borokkal.

Az pedig, hogy melyik bort találták idén a legjobbnak a hölgyek, ez év december 3-án derül ki a X. Magyarországi Bormarketing Konferencián.

A verseny bírái – kizárólag hölgyek – az alábbi országból érkeznek: Szerbia, Románia, Szlovén, Csehország, Belgium, Ausztria, Szlovákia, Grúzia és Magyarország. A bizottságok hét minősített bírálóból állnak majd, akik között szőlész-borász szakemberek, sommelier-k, borászati szakújságírók is jelen lesznek.

Fehér, vörös és kései szüretelésű, illetve “Botrytisálódott” borok kategóriában a legjobbnak értékelt minta elnyeri a CHAMPION (kategória győztes) címet. A Champion díjas borok közül választják ki azt a bort, amely megkapja a borverseny fődíját, egy barrique hordót. Az eredményeket összefoglaló katalógust a szervezők eljuttatják a szakmai és a fogyasztóknak szóló sajtónak, a borkereskedőknek illetve olvasható lesz a verseny honlapján.

inforadio.hu

32426 / 5115 látogató

kapcsolódó cikkek

“Sopronban keresik a bor női arcát” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Tisztelt Hölgyem/Uram!

    Nem találtam a bloghoz tartozó e-mail címet. Február elején rendezvényt szervezünk Sopronban, ehhez kapcsolódó programajánlót szeretnék küldeni.

    Előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:
    Szél Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt − 2 =