Sopron.info.hu

Südi Iringó exkluzív interjúja a Sopron.info.hu-nak

  2008 nov 29 / #csak úgy

Südi Iringó, a Szombat Esti Láz – című sztárprodukció egyik szereplője, táncoktatója, exkluzív interjút adott honlapunknak, melyben a műsorról, partnereiről, tanítványairól, élményeiről kérdeztük. Iringó már korábban nyilatkozott oldalunknak, ezért ismételten köszönjük neki, hogy rendelkezésünkre állt. Íringóval, Demuth János beszélgetett:

Szia Iringó. Köszönöm neked ismételten, hogy időt szakítasz ránk, főleg most, amikor javában zajlik a Szombat Esti Láz produkció, és gondolom, hogy ki sem látszol a próbákból.

A Szombat esti láz korábbi szériáiban is táncoltál. Az első szériában Hajas Lászlóval, míg a másodikban Somló Tamással. Jelenlegi partnered Stohl András. Mire gondoltál, mikor megtudtad, hogy Őt kell a szárnyaid alá venned?

Ha hiszed,ha nem egekig ugráltam örömömben. Nem tudtam,hogy tud-e táncolni,azt azonban igen,hogy maximalista,ha valamibe belekezd,akkor tűzön -vízen át teljesíti,hogy a győzni akarása,a megfelelni vágyása 100%os teljesítményre sarkallja őt.
András híres a munkabírásáról, a pozitív hozzáállásáról.

Ha össze kéne hasonlítani előző partnereidet, akkor milyen hasonlóságot illetve különbséget fedeznél fel, a közös munka után? Kivel volt könnyebb, illetve nehezebb dolgoznod?

Nem szeretek hasonlítgatni. Gondold végig: András 41 ,Laci 51,Tamás 61 éves.
Mindhárman csodálatos emberek, a kívülállók ezt el sem tudják képzelni.3-4 hónapig együtt dolgoztok,izzadtok,sírtok és együtt örültök–egy a cél:a produkció. Személyiségjegyeiket tekintve mindhárman kitartóak, fáradhatatlanok és maximalisták.
András villámgyorsan tanul. Soronként–ahogy ő mondja. Azt kérte tőlem,hogy úgy foglalkozzak vele,mint egy versenytáncossal,és ne úgy,mint egy színésszel,akinek most ez egy feladat. Számomra is döbbenet,mi mindent meg tud csinálni a táncos technikát illetően is. Most ott tartunk,ahol a versenytáncosok a harmadik évben szoktak.

Gondolom, hogy rengeteget dolgoztok Andrással. Hány próbátok van egy héten?

Minden nap próbálunk, András időbeosztásához igazodunk. Neki a napjából már eddig is be volt táblázva 10-12 óra,most még hozzájött a tánc–napi 2-3 óra, vagy éjszaka a színházi előadása után,vagy a Tűzvonal forgatása előtt hajnalban. Most hogy sűrűsödik a Szombat Esti Lázban az előadandó táncok száma, még nem látom hogyan fér majd bele egy napba.

Én személy szerint nektek drukkolok, és nagyon örülnék, ha megnyernétek a versenyt, de elég erős mezőny van a jelenlegi műsorban. Szerinted kik lehetnek esélyesek a győzelemre, azaz kit tartasz nagy riválisnak?

Valóban erős a mezőny. Most még 5 pár van versenyben, mindenki okozhat meglepetést. Ilyenkor nem csak a tánctudás versenyez, hanem a szimpátia is. A közönség mondja ki majd a végső szót.
Katus Attila alkot óriásit-ha a koreográfiákat nézem. Udvaros Dorottya mozgása gyönyörű. Kiss Ramónát nagyon szeretik a nézők. Csányi Sándor pedig a nők bálványa. Szóval nem tudom…

Mit szólsz az eddigi kiesettekhez? Tényleg „megérdemelten” estek ki?

Valakinek minden adásban ki kell esni, mert ez a műsor szabálya. A nézők döntik el,hogy ki jut tovább .Mi is nagyon várjuk a szavazatokat,mert az első helyről is ki lehet esni….

A műsor mellet jut időd a saját tánciskoládra is, barátaidra, egy kis kikapcsolódásra, vagy ez jelenleg szinte minden idődet leköti?

A Tánc Stúdió ugyanúgy működik,tanítok -mert az élet folytatódik a SZEL után is. Szabadidőm nincs, szórakozás nincs,pihenés nincs. Majd pihenek december 20-a után. Nagy az igénybevétel, én is sokat fogytam,szálkásodtam, a versenysúlyomnál vagyok:43 kg.

Kedves Iringó. Nagyon szépen köszönöm az interjút, és nagyon szorítunk nektek! Sok sikert! Demuth János

Köszönöm a drukkolást, erőt ad nekem, ha a szeretet árad felém. Üdvözlöm a soproniakat,kellemes szórakozást kívánok mindenkinek.
Szeretettel Iringó