Sopron.info.hu

V. VinoFem Sopron 2007. november 26.

  2007 nov 23 / #kultúra

V. VinoFem Sopron 2007. november 26. Szakértelemmel és női szemmel – milyen a bor „Női arca” 2007-ben? Elmúlt már az az idő, amikor a pincér valami „finom kis női bort” ajánlott a hölgyek asztalánál. Elmúlt már az az idő, amikor egy női borversenyről rúzsos poharak, parfümillat és csacsogás jutott valaki eszébe.

Az idő múlását azonban az mutatja a legjobban, hogy idén már ötödik alkalommal rendezik meg az Európai Női Borbíráló versenyt, a „Bor Női Arca” címmel. A szakértő hölgyek Sopronban találkoznak november 26-án.

A rendezvény ötletgazdája Szlovák Gabriella, a Szent László Borlovagrend kancellárja. A Borlovagrend és a Bormarketing Műhely Kht. által meghirdetett versenyre november 16-áig lehet nevezni, minősített, palackos borokkal.

Az pedig, hogy melyik bort találták idén a legjobbnak a hölgyek, ez év december 6-án derül ki a VIII. Magyarországi Bormarketing Konferencián. A kétnapos szakmai tanácskozást december 6-án és 7-én rendezik meg a „Hűség Városában”. A verseny bírái – kizárólag hölgyek – hét országból érkeznek. Ezek: Szerbia, Románia, Horvátország, Csehország, Belgium, Ausztria, Szlovákia és Magyarország.

A bizottságok hat minősített bírálóból állnak majd, akik között szőlész-borász szakemberek, sommelier-k, borászati szakújságírók is jelen lesznek. Fehér, vörös és kései szüretelésű, illetve „Botrytisálódott” borok kategóriában a legjobbnak értékelt minta elnyeri a CHAMPION (kategória győztes) címet.

A Bíráló Bizottság a Champion díjas borok közül választja ki azt a bort, amely megkapja a borverseny fődíját, egy barrique hordót. Az eredményeket összefoglaló katalógust a szervezők eljuttatják a szakmai és a fogyasztóknak szóló sajtónak, a borkereskedőknek illetve olvasható lesz a verseny honlapján.

További információ:
Bormarketing Műhely Kht.
H-9400 Sopron, Kölcsey F. u. 5.
H-9400 Sopron, Pf. 122.
Tel: (+36) 99 508.835
Fax: (+36) 99 508.836
Mobil: (+36) 30 9891 384 (Rigler Zsolt)
E-mail: rigler@soproniborvidek.hu
www.vinofem.eu