Zerge a Terciában

Zerge a TerciábanTercia Étterem Fertőendréd
9442 Fertőendréd, Győri út 2.
tel: (36 99) 544 640
fax: (36 99) 544 644

Minap a himodi lőtéren jártam, és mivel kilenckor volt a találkánk, nem sikerült reggeliznem. Úgy délután kettőig lövöldöztünk, így hát csúnyán megéheztem.

Először arra gondoltam, bemegyek Vitnyéden valami kis kocsmába, és magamba töltök egy jó tányér marhapörköltet galuskával, vagy csak simán kenyérrel. De ekkor eszembe jutott, hogy a Tercia mellett jöttem el idefele jövet, és így nem is hezitáltam tovább. A kerthelységben ültem le. Rajtam kívül, már voltak itt páran a szomszédos ország állampolgáraiból. Az étlap régi jó szokás szerint teli volt képekkel, minden egyes étel rajta volt, szépen lefotózva. Mondanom se kell hogy sugárút hosszúságú, minden megtalálható rajta, amiért a kedves sógorok szeretnek hozzánk átjárni lakmározni.

A felszolgáló személyzet is mintha a húsz évvel ezelőtti, ’kaszáljunk sokat, gyorsan’, szisztémából maradt volna itt.
A szomszéd asztalhoz éppen megérkezett az étel, és egy kicsit megnyugodtam, mert óriási adagok voltak. Tehát valami olyat kell rendelnem, amit nehéz elszúrni, és akkor minden bizonnyal, nagyon jóllakottan, fogok távozni.

Zerge a TerciábanCsülkös pacalra esett a választásom, amibe természetesen kértem még velőt is, és hirtelen felindulásból egy májgombóc levest is rendeltem, előételnek. Az ital, ami, mivel hogy motorral voltam csak egy gyenge kis ücsi volt, hamar megérkezett. Viszont hiányzott belőle a külön kihangsúlyozott citromkarika, meg a jég. De ezt még elnéztem. Hamarosan követte a májgombóc leves is, ami egy félliteres ’csészébe’ érkezett két óriási májgombóccal! Nem volt rossz, bár szerintem sok húst, ez a leves nem látott, inkább csak csontokkal, és néminemű levesporral kerülhetett szorosabb barátságba, a kondérban, ahol készült. A májgombóc viszont kimondottan finom volt. Be kell valljam, hogy farkas éhségem ellenére a levessel végezvén, teljesen jól laktam!

Zerge a TerciábanIszonyat egy adag volt. Sokat viszont nem hagytak pihenni, és már ott is gőzölgött az asztalomon a pacal, köret nélkül, egy jó kosár kenyérrel és az elmaradhatatlan bab saláta kíséretével. A kenyér nem volt friss, de nem is volt száraz, unalmas, ehető. A pacal iszonyat sós, semmi pacalíz! Mintha kilúgozták volna, förtelem. Két, körömnyi nagyságú velőt találtam benne, az egész tányér átturkálása után. A babsalátához rendelt, tökmagolaj avas volt, a babsaláta átlagos. Ritkán fordul velem elő, de nem ettem meg az ételt. Iszonyat sós volt és mivel nem emlékeztetett az íze egy csöppet sem a pacaléhoz, nem találtam semmilyen indokot arra, hogy megegyem.

Szerencsétlenségemre rendeltem még egy tejeskávét is, ami aztán teljesen ihatatlanra, és keserűre sikeredett. Kértem a számlát, amin szépen levonták a köret árát, amit dicséretes, de már nem segített a helyzeten.

Hát ez történt velem Fertőendréden, de legalább gyomrom követelőzését csillapítottam valamennyire a májgombóclevessel. Egekbe emelő gasztronómiai élmények nagy ívben elkerültek, nem is vágytam rá, viszont egy korrekt, ízletes, ételt elvártam volna, egy ekkora háztól! Legközelebb azt hiszem, maradok a vitnyédi kiskocsmánál.

Értékelés
Parkolás, bejárat 8
Építészet dekoráció 6
Mosdók, tisztaság, rend 8
étlap, itallap 6
étel minősége, tálalás 4
italkínálat, minőség, szervírozás 6
ár-érték arány 6
felszolgálás minősége, szakszerűsége 6
borlap, borkínálat, kínálás 4
konyha gyorsasága 9

Összpontszám: 63

Torkos Zerge

5302 / 1927 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Bor és JazzBor és Jazz (0)
  Könnyű nyáresti jazz egy pohár soproni bor mellé. A Hotel Fagus viziszínpadán a Jazz In […]
 • Zerge a MediterránóbanZerge a Mediterránóban (8)
  Mediterrano Sopron Lackner Kristóf u […]
 • Citromos csirkeCitromos csirke (1)
   Ez egy igen egyszerű és gyors étel, és ráadásul majdnem mindenki szeretni fogja! Nem […]
 • Tatár kártya 2009Tatár kártya 2009 (1)
  A most közreadott ételek és képek, egy tavaly téli kiegészítő kártyáról valók. Ismét a […]
 • Kagylót fogunk főzniKagylót fogunk főzni (4)
  Ismét egy jópofa recepttel szeretnélek benneteket megismertetni, aminek elég könnyű az […]
 • Szilveszteri menü 2008Szilveszteri menü 2008 (10)
  Régen írtam már, mert nem volt se időm se kedvem, de most összeszedtem magam, és […]

“Zerge a Terciában” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Velem is már sokszor megesett hasonló történet, de szerintem mindannyiunkkal….persze itt nem csak a fent említett éttermet értem.
  Ha elmegyek kajálni, mindíg próbálok olyan ételt enni, amit ismerek, csupán abból a gondolatból, hogy talán azt nem nagyon lehet elrontani. Gordon Blue…asszem így írják. Tudom, most mondhatjátok, hogy miért nem eszem mást, próbálok ki más ízeket is, de mindíg pórul jártam, ahányszor kockáztattam….na de a sztorira visszatérve, a sajtal sonkával töltött húst, elméletileg nem olyan nagy feladat egy szakácsnak megcsinálni, pláne olyan hiper nagymestereknek, akikkel manapság az éttermek hirdetik magukat….és láss csodát: Tízből nyolcszor még azt is sikerül elrontani, egy kiszáradt vagy éppen nyers, vagy elégett valamivel, amit a tányéromon látok.

 2. Tisztelt Zerge!

  Magyarországon nem lehet üdítőbe jeget tenni , csak külön felszolgálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hét + 10 =