Sopron.info.hu

ZTE lesz az ellenfél a rájátszásban

  2010 ápr 11 / #sport

A tegnapi vereségünkkel “bebiztosítottuk”, hogy a zalaegerszegi csapattal játszunk a legjobb nyolc között.

Bár a vereség mindig fájó, a tegnapi napon annyira még a különbség sem rontotta el a szakvezetés és a játékosok örömét. A zárófordulóban számunkra kisebb volt a tét, mert mind a 7., mind a 8. hely nem kedvezményezett, azaz idegenben kezdjük a párharcot. A többieknek azonban nagyobb volt a tét, különösen a Körmend-Szolnok eredménye befolyásolta nagyban a végső helyezéseket.

Végül a Körmend könnyedén nyert 87-63-ra, ezzel a sokáig 2. helyezett Szolnok, végül a 4.-en zárt. Az Atomerőmű, ha nem is könnyen, de behúzta a PVSK ellen a kötelezőt (69-83), fellépve a 2. helyre, a Körmend pedig a sikerével harmadikra.

Az Albacomp magabiztosan hozta el Kaposvárról a két pontot (71-95), a felsőházban a Falconak nem kellett játszania, a Debrecen visszalépése miatt, 20-0-ra nyertek. Kialakultak tehát a párosítások, sorrendben ZTE-Soproni KC, Atomerőmű-Kecskemét, Körmend-Falco KC, Szolnok-Albacomp.

Visszatérve a tegnapi küzdelemre, az első negyedben a KKSE kemény védkezése meglepett minket, csakúgy mint az, hogy a játékvezetők sípja legtöbbször néma maradt.

Ez megadta az alaphangulatot, Knight elvesztette kedvét és még többször a labdát, reklamált, figyelmeztették, majd jöttek a cserék. A második negyedtől igyekeztünk alkalmazkodni a játékvezetői felfogáshoz, több – kevesebb sikerrel.

Eredményesebben játszottunk, feljöttünk négy pontra, majd újra jöttek az eladott labdák. Az alkalmazkodásunk túl jól sikerült, kaptunk két technikait reklamálásért, míg az ellenfél egy sportszerűtlen hibát, de szerencsére vér nem folyt.

A negyedik negyedben Richardson sérült meg, kapott egy könyököst az arcára, jegeléssel a kispadon szépen rendbe hozta magát, de a pályára már nem tért vissza. Talán a sérülés, talán az, hogy látszott, ezt a mecset ma nem nyerhetjük meg, Meszlényi Róbert az utolsó 5 percben a cseréket szerepeltette, aki szépen tartották az eredményt.

Döntésében nyilván szerepet játszott az is, hogy jövő hét végén Magyar Kupa döntőn szereplünk, kár lett volna a sérüléseket megkockáztatni! Így is szép volt fiúk, megismételtük a tavalyi eredményünket egy igen kiélezett bajnokságban, ahol a 2-4., valamint a 7-8. helyet is csak az egymás elleni eredmények döntötték el!

sakc.hu