Sopron.info.hu

Sztárok és a Vallás 1.

  2007 jan 23 / #ezo

Sztárok és a Vallás 1.Napjaink bulvár sztárjai közt sincs mindig egyetértés a vallás tekintetében. Számos cikket olvashatunk vallási elkötelezettségükről, mozgalmaikról, mely néha már több ellenszenvet, mint rokonszenvet válthat ki az olvasókból. Mielőtt azonban véleményt alkotnánk egy-egy sztárról hitvallása miatt, ismerjük meg e nézeteket közelebbről.

Összefoglaltam e vallások lényegét, megítélés nélkül, mert hát mindenki hovatartozását saját maga dönti el, ez szíve joga, de bármilyen nézeteket is vall, a lényeg, hogy kiteljesedjen benne, és harmóniába kerüljön önmagával.

Tom Cruise, John Travolta, Kelly Preston, Kirstie Alley, Lisa Marie Presley, Beleznay Endre és a Szcientológia.

Sztárok és a Vallás 1.részlet a szcientológia honlapjáról:  A Szcientológia háttere: A Szcientológia csatlakozik a vallási tradíiók hosszú sorának gyakorlatához. Az összes nagy vallás legalapvetőbb hitéből és törekvéséből származik, ezáltal egy olyan vallásos örökséget hordoz magában, mely oly régi és oly sokszínű, mint maga az ember. Habár majdnem 50 000 év bölcsességéből származik, a Szcientológia egy új vallás, amely elkülönítette az élet alapvető törvényeit és először dolgozott ki működő technológiát, melyet alkalmazva boldogabb és szellemiségben gazdagabb lét érhető el. ehát a Szcientológia olyan dolog, amit az ember tesz, és nem csupán valami, amiben hisz. Ez fontos. Annyira az, hogy később még jobban tisztázzuk. A huszadik század első felében fejlődésnek indult fizikai tudományok tették lehetővé a Szcientológia kifejlesztését és gyors terjesztését. A Szcientológia a tudományos módszerek első igazi alkalmazása szellemi kérdésekre.

Sztárok és a Vallás 1.A Szcientológia hatékonysága: Milliók több évtizedes tapasztalata mutatja, hogy a Dianetika és a Szcientológia a leghatékonyabb és leggyakorlatiasabb út a szellemi fejlődés felé, amit vallás valaha is nyújtott a világon. Nem lehet eléggé hangsúlyozni: megoldások születtek az élet problémáira. Ezek megtalálhatók a Szcientológiában, és az emberek nap mint nap felfedezik ezt a tényt önmaguk számára. Egy olyan korszakban, amikor számos működésképtelen “megoldást” kínálnak, a csalódás vakká teheti az embereket még olyan dologgal kapcsolatban is, ami valójában működik. A Dianetika és a Szcientológia hatékony eredményei így okot adnak arra, hogy véleményt nyilvánítsanak róluk.

Sztárok és a Vallás 1.A következő fejezetet Szcientológusok írták, hiszen az ő állításaik tanúsítják a legjobban a Szcientológia működőképességét.A szcientológia alapelvei: A Szcientológia kifejlesztésének és megalkotásának teljes története rengeteg könyvben, több mint 15 000 oldal technikai írásban és több mint 3000 hangszalagra rögzített előadásban található meg. Mindezek L. Ron Hubbard egész emberéletnyi kutatását tartalmazzák. Ennek a kutatásnak a célja egy működő módszer kidolgozása volt, amely az embert szellemileg szabaddá teszi, hogy a tudatlanságot tudással, a kétségeket bizonyossággal és a boldogtalanságot boldogsággal váltsa fel. L. Ron Hubbard munkájának gyümölcsei ma bárki számára elérhetőek, akinek szüksége van rá. És függetlenül attól, hogy mennyire különbözőek a Szcientológusok – legyenek tanárok, üzletemberek, háziasszonyok, sportolók, művészek vagy cégvezetők –, van egy közös dolog mindannyiukban. Mivel jelentősen javították életüket, tudják, hogy a Szcientológia működik. Ugyanakkor a Szcientológiában semmit sem kell hit alapján elfogadni.

Sztárok és a Vallás 1.Az igazságai nyilvánvalóak, az elvei könnyen bizonyíthatóak, és a technológiája működés közben is megfigyelhető bármely Szcientológia egyházban. Az embernek csak ki kell nyitnia az ajtót, és belépni rajta.A Szcientológia alapítója: Nem túlzás azt állítani, hogy L. Ron Hubbard kivételes ember volt. Az eddig elolvasottakból kiderült, hogy L. Ron Hubbard hagyatéka egészen rendkívüli: hatalmas tudásanyag, amely az embert a teljes szellemi szabadsághoz vezeti, a világ jelenleg leggyorsabban növekedő vallása és egy kivételes szervezési módszer, ami lehetővé teszi, hogy a vallás terjeszkedésének semmi ne szabjon határt. Munkái emberek millióinak – és nem csupán Szcientológusoknak – az életére voltak hatással.

Sztárok és a Vallás 1.Az általa kifejlesztett eljárások, úgymint a tanulási technológia, a Méregtelenítő program, az adminisztrációs technológiák, a drog-rehabilitációs program, továbbá az általa összeállított nem vallásos erkölcsi kódex mind-mind széles körben alkalmazhatóak a világi életben is. A következő fejezetekben az olvasó még többet tudhat meg L. Ron Hubbardról, nyomon követve életét az események időrendi sorrendjében. Azt is láthatjuk, hogy felfedezései milyen hatással vannak kultúránkra. Továbbá közzé tesszük azon kiadványok listáját is, melyek életének más-más oldalát mutatják be.

• L. Ron Hubbard Történeti áttekintés

• Milyen hatást gyakorolt L. Ron Hubbard tevékenysége a világra?

• Filozófiám írta L. Ron Hubbard

A fenti írás szcientológiára vonatkozó része, a http://mia.szcientologia.org/ honlapon olvasható,  nem a szerkesztőség álláspontját képviseli. 

folytatjuk … 

A cikksorozatot összeállította: Demuth János

http://ezoterikasopron.uw.hu