Sopron.info.hu

Papa Joe Saloon & Seakhouse

  2007 jan 10 / #gasztro

Papa Joe SaloonPapa Joe’s Saloon & Seakhouse
9400 Sopron, Várkerület 108.
Telefon: +36 99 340-933
http://www.papajoe.hu/
papajoe@papajoe.hu


Minap két ismerősömmel a Papa Joe’s-ba vetett jó sorsunk. A vendéglátó egység a Várkerületen található, a volt „tizenegyes mellett”. Mint a nevéből is kitűnik ez egy amerikai steakház próbál lenni, faparázson sült ételekkel. A húsokat az étterem hátsó fertályában sütögetik egy óriási vasrácson, izzó parázs fölött, ami nagyon csak beindítja az ember ízlelőbimbóit, és persze a fantáziáját. Ez az étterem rendelkezik véleményem szerint Sopron egyik legszebb teraszával. A teraszt, a steak sütő mellet kilépve találjuk, és a soproni várfal szegélyezi. Nyári estén kivilágítva, szinte ünnepi hangulatban fogyaszthatjuk el étkeinket itt.
Papa Joe SaloonDe térjünk vissza mostani látogatásunkra. A tetszetős pult melletti, tehénbőrrel bevont padokon foglaltunk helyet. Pincérünk azonnal az asztalnál volt, ami azért nem volt túl nagy csoda az ülőhelyünk és a pult közeliségét ismerve. Én csapolt Sopronit, a társaim a ház vörösborát rendelték. Minden ital gyorsan, és a kellő hőfokon érkezett. Pincérünk teljesen szimpatikus, a helyhez passzolóan közvetlen volt. Persze nem utolsó sorban segítőkész, is. Az étlap véleményem szerint óriási! Miért hiszik azt a vendéglátósok, hogy a több jobb is?

Papa Joe SaloonÉn mindenképp a kis étlap híve vagyok, amit aztán gyakran cserélnek, persze nem elfeledkezve egy – két fogásról, ami állandóan szerepel az étlapon, és ők az étterem ismérvei! Közös megegyezéssel aztán egykilós steaket rendeltünk médiumra sütve, a hozzá ajánlott körettel. Nem kis feladat a szakácsnak ezt a fogást elkészíteni. A hús óriási, és így nagyon sok időbe telik, míg a faparázs felett eléri a kívánt sütési fokozatot. De sebaj, nekünk volt időnk, így hát a sör is csak egyre fogyott.

Miközben mi szépen fogyasztottunk, szimpatikus pincérünket kétszer is felkeresték az étterem hátsó részéből a vendégek rendelési szándékukkal, ami nem volt éppen egy jó pont a számára. Éltem már át én is ilyen szituációt, amikor úgy kellett felkutatnom a felszolgálót, amikor kifogyott a poharam és szívesen folytattam volna még a kortyolgatást. Hát semmiképpen nem egy jó bizonyítvány, mit ne mondjak.

Papa Joe SaloonLassan aztán az étkünk is megérkezett, egy óriási fa tálon, sültzöldséggel, sült krumplival, fóliás burgonyával, na és az elmaradhatatlan zöldbors mártással körítve. És kezdődtek a problémák, a hús teljesen nyers volt a közepén, na meg persze hideg. Amint megvágtam ömlött belőle a vér, még szerencse, hogy jó minőségű húsból készült és nagyon puha volt. A köretek kimondottan unalmasak, a sültzöldség, mint egy lecsó, pedig valami ropogósra sütött, finom zöldség kavalkádot vártam. A fóliás burgonya, praktikusan, főtt krumpli fóliába csomagolva, semmi köze az igazi parázsban, vagy sütőben sült finom, omlós krumplihoz! A szószt alig lehetett kicsalogatni az edénykéből annyira sűrű volt, az ízében azonban nem találtam semmi kivetnivalót. Kellemesen csípet és ízletes volt! Természetesen mindent felfaltunk, na jó, kivéve a lecsózöldséget.
A számla hármunkra 18,000.- Ft volt , ami egy kicsit arcpirító, ha figyelembe vesszük, hogy csak egy fogást fogyasztottunk, meg sört és bort ittunk!

Értékelés

parkolás, bejárat 7
építészet dekoráció 8
mosdók, tisztaság, rend 8
étlap, itallap 6
étel minősége, tálalás 6
italkínálat, minőség, szervírozás 7
ár-érték arány 5
felszolgálás minősége, szakszerűsége 6
borlap, borkínálat, kínálás 7
konyha gyorsasága 6
Összpontszám: 66

Torkos Zerge